Basisschool De Maaskei uit Stein winnaar Limburgse Finale Verkeersquiz 2016

De Beste Verkeersklas van Limburg 2016: BS De Maaskei uit Stein. | VVN

Op 9 juni 2016 streden 5 basisscholen (groepen 7/8) uit heel Limburg tegen elkaar om de titel: “Beste verkeersklas van Limburg 2016”. De quiz bestond uit 30 vragen die betrekking hadden op verkeerssituaties, verkeersborden en algemene vragen over verkeer en verkeersregels.

De vijf deelnemende scholen waren eigenlijk allemaal al winnaars, omdat zij hun eigen regionale voorronde al gewonnen hadden!

Maar de beste verkeersklas van Limburg komt dus uit de regio Westelijke Mijnstreek, en wel uit de gemeente Stein: basisschool De Maaskei uit deze gemeente behaalde 9 juni de meeste punten (62).
Zij gingen terug naar school met de grootste beker, een cheque t.w.v. €500,- en voor iedere leerling eigen trofee.
De tweede prijs was voor Basisschool A Hermkes uit Epen (61 punten), de derde prijs voor basisschool De Klimop uit Bergen (60 punten), de vierde prijs voor basisschool Bosdael uit Beesel (59 punten) en tot slot de vijfde prijs voor basisschool St. Martinus uit Heerlen (52 punten).

De presentatie van de verkeersquiz was in handen van Jerre Maas. Hij hield de kinderen bij de les en stelde hen op hun gemak op het podium.

Fritz met een Z zorgde voor een magische, interactieve en spetterende pauze-act.

Wethouders, verkeerscoördinatoren en politieagenten waren ook aanwezig. Mede dankzij hen werd de Limburgse Finale een groot succes!

Een speciaal dankwoord voor onze sponsoren Wiva Promotions en Aleto Touringcars!