Samenwerken in de buurt

VVN komt graag in contact met de burger. Enerzijds om het gesprek over verkeersveiligheid aan te gaan en bewust maken van de impact van het eigen gedrag. Anderzijds ook om hen te helpen bij het verbeteren van de verkeersveiligheid. VVN wil enthousiaste burgers en buurtgroepen toerusten (Empowerment) en aanmoedigen (Encouragement) om zelf in actie te komen! Om dit te bewerkstelligen worden onderstaande activiteiten in Limburg uitgevoerd:

 

Samenwerken in de wijk

Een van de meest gehoorde problemen in dorpen/wijken is de verkeersonveiligheid. Zijn er in uw omgeving verkeersonveilige situaties en wilt u deze zelf actief aanpakken met ondersteuning van VVN? Meldt de onveilige situatie(s) op ons VVN Participatiepunt en ga aan de slag. Heeft u hierbij ondersteuning nodig? Wij helpen u graag! Neem contact op via 088-5248850 of mail ons: steunpuntzuid@vvn.nl 

Promofilm van Buurt in Actie
 

Promoteam VVN Limburg

Het promoteam van VVN in Limburg wordt vaak ingezet bij grotere evenementen om met de bezoekers het gesprek aan te gaan over diverse verkeerveiligheidsthema's. Zo proberen we met de bestuurders vooraf goede BOB-afspraken te maken. Of benadrukken we de belangrijke rol die de Shotgun (bijrijder) in de auto kan hebben. 

Steeds vaker wordt ons Promoteam ingezet bij verkeersonveilige situaties of bij wegwerkzaamheden. De weggebruiker wordt aangesproken over de situatie en wordt begeleid bij het gedrag dat past bij deze specifieke situatie. In samenwerking met de verantwoordelijk annemer kunnen tijdelijke (onveilige) situaties verbeterd worden.