Persberichten

Basisschool De Maaskei uit Stein winnaar Limburgse Finale Verkeersquiz 2016

Op 9 juni 2016 streden 5 basisscholen (groepen 7/8) uit heel Limburg tegen elkaar om de titel: “Beste verkeersklas van Limburg 2016”. De quiz bestond uit 30 vragen die betrekking hadden op verkeerssituaties, verkeersborden en algemene vragen over verkeer en verkeersregels.

De vijf deelnemende scholen waren eigenlijk allemaal al winnaars, omdat zij hun eigen regionale voorronde al gewonnen hadden!

meer

Uitreiking Buurtlabel Veilig Verkeer aan Bewonersraad Maasveld (Maastricht)

Veilig verkeer Nederland (VVN) nodigt u uit om op woensdag 28 mei aanstaande aanwezig te zijn bij de uitreiking van het Buurtlabel Veilig Verkeer. Om 14.45 uur reikt wethouder John Aarts het Buurtlabel Veilig Verkeer uit aan de bewoners van Zorggroep Maasveld te Heugem in Maastricht. De uitreiking vindt plaats op het terrein van Maasveld, Maasvelderweg 1.

Aandacht voor een veilige woonomgeving.
De bewonersraad van de Zorggroep en haar begeleiding zijn samen met VVN aan de slag gegaan om met name de snelheid en het parkeergedrag op en rondom het terrein van Maasveld in positieve zin te veranderen. Op 9 april j.l. hebben de bewoners zelf materialen geknutseld waarmee ze aandacht vragen voor de problematiek. Op 28 mei, voorafgaand aan de uitreiking gaat VVN met de bewoners snelheid meten en een rondgang over het terrein maken om mensen op een positieve wijze aan te spreken.

Programma:

  • 13.15 uur                    Ontvangst
  • 13.30 – 14.30 uur       Snelheid meten
  •  13.30 – 14.30 uur      Rondgang en aanspreken bezoekers, leveranciers en medewerkers van Maasveld
  • 14.45 – 15.00 uur       Uitreiking 1e Buurtlabel in Maastricht door wethouder John Aarts
  • 15.00 – 15.30 uur       Gesprek met gemeente over specifieke situatie

Buurtlabel Veilig Verkeer
Bewonersgroepen die structureel werken aan de verkeersveiligheid in de buurt, wijk of dorp komen in aanmerking voor het Buurtlabel Veilig Verkeer van VVN. De toekenning betekent niet dat een buurt 100 % verkeersveilig is maar dat buurtbewoners en andere organisaties de handen ineen hebben geslagen om de buurt zo verkeersveilig mogelijk te maken. De bewonersgroep heeft de intentie om gedurende een periode van drie jaar minimaal één maal per jaar een buurtactie te organiseren. Hiermee wordt een duurzame verkeersveilige buurt beoogd.

meer

Promotieteam Shotgun in gemeente Roermond

Maastricht - Op maandag 5 mei gaat het Shotgun-promotieteam van Veilig Verkeer Nederland naar het bevrijdingsfestival in Roermond en komt daarmee dit jaar voor de eerste keer in Limburg in actie. Het project Shotgun is gericht op jongeren en afleiding in het verkeer. Het promotieteam van Shotgun bezoekt 10 evenementen in 2014 in Limburg om jongeren duidelijk te maken hoe belangrijk de rol van de bijrijder is om de veiligheid in het verkeer te verbeteren.

Trefwoorden

shotgun

meer

Bewoners van Maasveld en begeleiders in actie tegen verkeersonveiligheid

Maastricht, april 2014– De bewonersraad van Maasveld, een zorggroep voor verstandelijk gehandicapten , gaat samen met Veilig Verkeer Nederland de strijd aan tegen verkeersonveiligheid op en rondom hun terrein. De bewoners en begeleiders  ervaren op een aantal fronten onveiligheid op het terrein: de snelheid van het verkeer, het parkeergedrag van automobilisten en loslopende honden. Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft samen met deze kwetsbare groep verkeersdeelnemers gesproken en een actieplan gemaakt.

meer